Tervehdys kaikille!

Jos tätä nyt enää kukaan käy edes katsomassa, kun päivitysvälit venyvät =S

Ensin iloisia uutisia: Jaksu (se berni, jolta ne pallit lähti) voi oikein mainiosti, jätkältä lähti pallien mukana vuosia! Kaveri huitelee menemään kuin pikku pentu (leikkiikin =O Mikä on Jaksun tunteville ihmisille uutinen, kaveri kun ei oikeasti leiki, eikä antaisi muidenkaan leikkiä...) ja lenkitkin maistuvat taas samaan tahtiin (n. 5-7 km/päivä).Leikkauksesta tuli isompi kuin oli suunnitelmissakaan, koska kasvain (seinämä noin 2cm paksu) oli levinnyt koko sukuelimiin siemenjohtimia ja stumppia myöten. Kyseinen "suonipunos" oli kolme kertaa paksumpi kuin normaali, joten mahdollista (ja ehkä jopa todennäköistä) on, että syöpä on levinnyt vatsalaukun puolelle. Mutta hyvää asiassa on se, että kaveri voi vallan mainiosti, ja ruokakin on vihdoin alkanut imeytymään. Ihmettelin mielessäni, kun toipilas heräili minun luonani, miten nopeasti 9-vuotias herra leikkauksesta heräsi/toipui. Jo samana iltana kaveri istui mahdollisimman surkean näköisenä edessäni ja vahti, josko lautaselta tippuisi jotain hyvää sillekin.

Mutta se Yakista. Macho-isukki emäntineen kyseli milloin Rölli ilmestyisi näyttelyyn. No voin sano, ettei ihan heti. Herra kun muistuttaa tällä hetkellä turkiltaan enemmän ajokoiraa kuin leoa. En tiedä, ajatteliko se nyt sitten vaihtaa koko turkkinsa kerralla, mutta pohjavillaa ei ole enää kuin hyvin vähän pyllyn päällä ja jonkun verran kaulurissa. Et ei oo herra näyttelykunnossa ihan heti. Vaihtavatko leot suurinpiirtein tässä iässä turkkinsa siihen "aikuisen" turkkiin? Minä kyllä luulin, että se jo sen ison pojan turkin vaihtoi aikoja sitten... Saas nähdä mitä tuosta tulee. Punastuu näköjään vielä ainakin =) Hyvä näin.

Röllille jäi tuon edellisessä kirjoituksessa mainitun juoksun aikaan päälle tuo toisten koirien hieno ohitus ilman rähinöitä. Sainkin siitä nauttia noin kolmisen viikkoa. ...Kunnes eräs kultsuherra päätti ihan kunnolla rähjätä sille. Ja taas mentiin. Hirmuinen remmissä hyppiminen ja rähjääminen alkoi taas... *huoh* Sanokaa mulle hyvät ihmiset, että tuo menee ohi iön myötä?!?!?! Pliis.... kai se pitää tuo istuttaminen ja katsekontaktin katkaisu aloittaa uudestaan. Rasittavaa aloittaa taas alusta. Mietin muuten yksi päivä sitä, että mistä ihmeestä johtuu, että Rölli metsässä vapaana ollessaan jättää sen vahtimisen ja johtajan paikan minulle (haahuilee minun takanani haistellen ja nuuhkien), mutta kun pannan ja hihnan pujottaa sen kaulaan, hihna kiristyy ja koira siirtyy eteen, ja ottaa itselleen sen vartijan aseman riippumatta siitä ollaanko parinkymmenenmetrin päässä kotoa ja se tietää minne mennään, vai ollaanko keskellä kaupunkia 10 km päässä kotoa. Miksi se metsässä luovuttaa sen valtikan minulle, vaikka siellä useinkin tulee koiria vastaan? Itse olen ihan yhtä rento molemmissa paikoissa. Jos en pistä sitä hihnaan metsästä kotiin kävellessä, vaan annan sen kävellä vapaana, saan minä edelleen pitää sen vartijan paikan. Miksi se yhdistää sen hihnan oman vartiovuoronsa alkamiseen? Onko se oppinut yhdistämään hihnan toisiin koiriin (koirien vastaantullessa otan Röllin kiinni, mutta otan sen myös kiinni vaikka toisia koiria ei vastaan tulekaan, ja tämä tapahtuu kuitenkin useammin kuin ensin mainittu, tarkoituksellakin)?

Autokin tuli vaihdettua tipunkeltaiseen Renault Kangooseen =) Ihan minun värinen... Entinen hajosi alta ja autoliike maksoi aika hyvän välirahan =)

Mutta näin nyt.

Aurinkoista ja karvoja pöllyävää kevättä kaikille!

Sirpa ja Rölli